Puh. 0400 127 378
info@sisailmasaneeraus.fi

Sairaudet

Huono sisäilma vaarantaa ihmisten terveyden

Huono sisäilma voi aiheuttaa oireilua tilassa oleileville ihmisille. Allerginen nuha ja homepölykeuhko (allerginen alveoliitti) ovat kliinisesti havaittavissa olevia sairauksia, jotka voivat johtua esim. ilmassa olevista homeitiöistä. Yhteys altistuksen ja sairauden välillä pystytään usein osoittamaan yksilötasolla. Eräät sisäilman epäpuhtaudet, esim. tupakan savu tai radon lisäävät riskiä sairastua keuhkosyöpään. Yhteys perustuu epidemiologisiin tutkimuksiin, joista voidaan vetää yksilöäkin koskevia johtopäätöksiä.

Silmien, hengitysteiden ja limakalvojen ärsytysoireiden syynä voi olla liian korkea lämpötila, alhainen suhteellinen kosteus, orgaaniset kaasut, hiukkasmaiset epäpuhtaudet tai bioaerosolit. Huonot valaistusolosuhteet voivat aiheuttaa silmien ärsytystä.

Miten ihminen reagoi?

Iho-oireiden (kuivuus, kutina, punoitus, yliherkkyysreaktiot) syiksi voivat paljastua liian korkea lämpötila, liian alhainen suhteellinen kosteus, ilmassa olevat hiukkasmaiset epäpuhtaudet tai orgaaniset kaasut (esim. formaldehydi).

Päänsäryn, pahoinvoinnin, huimauksen ja väsymyksen taustalla voivat olla liian korkea lämpötila, korkea hiilidioksidipitoisuus tai orgaaniset kaasut.

Hajujen aistiminen voi olla merkki epäterveellisestä ilman laadusta. Haju voi olla peräisin esim. tupakoinnista, homekasvustosta, ruuanlaitosta jne.

Lasten ja aikuisten allergia- ja astmaoireet ovat merkittävä kansanterveysongelma. Kahdella lapsella kolmesta on joskus ollut allergia- tai astmaoireita. Noin kuusi prosenttia väestöstä on kärsinyt oireista viimeisen vuoden aikana. Lasten ja aikuisten oireista johtuvat sairaspoissaolot ovat suuri rasite kansantaloudelle. Oireiden väheneminen johtaisi helposti miljardien säästöihin.

Allergia- ja astmaoireiden yleistyminen yhdistetään yleisesti viime vuosikymmeninä tapahtuneeseen ympäristötekijöiden muutokseen. Sisäilmalla on ratkaiseva merkitys ihmisen altistumiseen. Sen osuus kaikesta altistuksesta on noin 75 %, muiden tekijöiden (ruoka, juoma ja ulkoilma) vastatessa 25 %:sta.

Ihmisten ei tule jäädä yksin sisäilmaoireittensa kanssa. Hengitysliiton verkkosivuilta löytyy tietoa sisäilmasta oireileville tarjolla olevista neuvontapuhelimista ja asiantuntijapalveluista.

Yritys

Sisäilmasaneeraus Laitinen Oy
Yläkaskenkuja 4 B
00740 Helsinki

Myynti

Kimmo Laitinen
0400 127 378
info (at) sisailmasaneeraus.fi

Sertifikaatit

Kumppanit

 

Yritysesittely

Sisäilmasaneeraus Oy on sisäilmaongelmiin erikoistunut yritys. Palveluihimme kuuluu ongelman kokonaisvaltainen kartoitus, sekä kaikki sen edellyttämät työvaiheet aina jälkiseurantaan saakka. Koulutettu, ammattitaitoinen henkilöstömme sekä laaja yhteistyökumppaniverkostomme takaavat nopean ja tehokkaan saneerauksen alusta loppuun.

>> Lue lisää yrityksestämme