Puh. 0400 127 378
info@sisailmasaneeraus.fi

Sisäilmasaneeraus vaatii erikoisosaamista 

Sisäilmasaneeraus vaatii erikoisosaamista

Ennen sisäilmasaneerausta on aina selvitettävä ongelman juurisyy, eli mitä tarkalleen ottaen ollaan korjaamassa ja missä vahingot sijaitsevat. Onko rakennuksessa esimerkiksi homevaurio, eristyksissä puutteita tai betonissa sädesientä? Usein ongelmat eivät näy täydessä laajuudessaan päälle päin, joten tarkemmat tutkimukset ovat aina tarpeen ennen korjaustöitä.

Sisäilmasaneeraus alkaa asiantuntijan tekemällä kartoituksella. Tämän pohjalta laaditaan korjaussuunnitelma, josta varsinainen työ vasta alkaa. Suunnitelmassa selvitetään tarkemmin vahinkojen laajuus ja tarvittavat korjaustyöt.

Valitse yhteistyökumppaniksi kokenut sisäilmasaneerausten tekijä

Sisäilmaongelmista johtuvat korjaukset vaativat erikoismenetelmiä ja erikoisosaamista. Remontoijien on esimerkiksi voitava huolehtia kohteiden osastoinneista ja ilmanvaihdon toimivuudesta. Näin varmistetaan epäpuhtaiden ja puhtaiden tilojen pysyvän erillään toisistaan. Osastointi pitää hoitaa erityisen ammattimaisesti, jos tilat ovat korjauksen aikana käytössä. Korjauksen tekijäksi kannattaa valita urakoitsija, jolla on kokemusta ja tietoa turvallisen työympäristön luomisesta.

Sisäilmasaneerauksiin erikoistunutta kumppania valittaessa kannattaa aina selvittää, millaisia töitä urakoitsija on tehnyt ja millaisia ongelmia hän on ratkaissut. Parhaiten urakoitsijan pätevyydestä kertoo, jos hänellä on laaja kokemus sisäilmasaneerauksista. Esimerkiksi homeongelmaa korjattaessa kannattaa kysyä urakoitsijalta, millaisia homeremontteja he ovat hoitaneet. Jos ongelma on valesokkelissa, on hyvä, jos urakoitsijalla on aiempaa kokemusta valesokkelien korjauksista.

Urakoitsijaa valittaessa ei kannata tuijottaa vain hintalappua, sillä halvin tarjous saattaakin tulla pitkällä tähtäimellä kalliimmaksi. Kun työ tehdään kerralla oikein, säästyy sekä rahaa että aikaa.

Laadunvarmistus onnistumisen tukena

Erilaisia sertifiointijärjestelmiä on luotu urakoitsijan valitsemisen helpottamiseksi. Esimerkiksi RALA:lla ja VTT:llä on omat sertifikaattinsa. Ne eivät kuitenkaan vielä takaa, että kaikilla yrityksen työntekijöillä on sertifikaatti hallussaan. Siksi paras tapa saada varmuus urakoitsijan ammattitaidosta on selvittää, millaisia kohteita he ovat tehneet aiemmin ja miten työt ovat onnistuneet.

Esimerkiksi me Sisäilmasaneeraus Laitisella panostamme laadunvarmistukseen onnistuneen lopputuloksen saavuttamiseksi. Jokaisella työmaalla on oma työnjohtaja, joka huolehtii työntekijöiden tekevän töitä juuri niin kuin niitä pitää tehdä. Työt

Yritys

Sisäilmasaneeraus Laitinen Oy
Yläkaskenkuja 4 B
00740 Helsinki

Myynti

Kimmo Laitinen
0400 127 378
info (at) sisailmasaneeraus.fi

Sertifikaatit

Kumppanit

 

Yritysesittely

Sisäilmasaneeraus Oy on sisäilmaongelmiin erikoistunut yritys. Palveluihimme kuuluu ongelman kokonaisvaltainen kartoitus, sekä kaikki sen edellyttämät työvaiheet aina jälkiseurantaan saakka. Koulutettu, ammattitaitoinen henkilöstömme sekä laaja yhteistyökumppaniverkostomme takaavat nopean ja tehokkaan saneerauksen alusta loppuun.

>> Lue lisää yrityksestämme